Wimmy met haar man Pieter en de honderden dinerbonnen voor zorgmedewerkers.
Wimmy met haar man Pieter en de honderden dinerbonnen voor zorgmedewerkers. Foto: Bob Awick

Honderden dinerbonnen voor zorg uit Laren en Blaricum

LAREN/BLARICUM Wimmy Hu van restaurant The Red Sun in Blaricum heeft vanmorgen samen met haar man Pieter maar liefst 440 dinerbonnen overhandigd aan de GGD. Die gaat de bonnen verdelen onder zorgwerkers bij Vivium, Inovum, Amaris, Hilverzorg, Tergooi, Merem, HAP/CCC, RAV en Kwintes.

"Nadat we onze zaak hadden gesloten vanwege het coronavirus, al een dag eerder dan het kabinet dat afkondigde, zitten we werkeloos thuis. Wij vonden dat namelijk wel zo verantwoordelijk om het virus in te dammen en de zorg niet te overbelasten. Stilzitten was er voor mij niet bij. Je hebt wel een bedrijf te runnen met crisismanagement, heel veel zorgen, maar er is meer aan de hand en dat raakt iedereen", vertelt Wimmy.

'Voelde me nutteloos'

Iedereen wordt volgens haar op de een of andere manier geraakt. "Te veel om op te noemen, maar onder andere de zorg draagt op dit moment heel Nederland en de mensen daar werken zich een slag in de rondte. Dat gaat je aan het hart. Ik wilde zelfs dat ik zelf arts was, zodat ik wat zou kunnen doen, want ik voel me nutteloos en daar houd ik niet van. Dus bedacht ik dat ik honderd bonnen van The Red Sun beschikbaar kon stellen voor mensen uit de zorg. Zo help ik op mijn manier."

Lees het uitgebreide verhaal op LaarderCourant.nl.