Afbeelding
Foto: Bob Awick

Processie gaat in 2020 niet door

LAREN Nu de overheid heeft besloten om alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september te verbieden, vervalt ook de jaarlijkse St.-Jansprocessie. Dat laat voorzitter Vos van het Broederschap van Sint Jan weten.

Deze godsdienstige plechtigheid vindt altijd in juni plaats. Dit jaar stond de rooms-katholieke omgang gepland voor zondag 21 juni. Ook de plechtigheden op zaterdag gaan niet door. De processie is wel vaker geannuleerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er - in 1942, 1943 en 1944 - ook geen processie. Die mochten op last van de Duitse bezetters geen doorgang vinden. Als alternatief werd gekozen voor een kleine processie in de basiliek. In 1945 werd de processie weer op de openbare weg gevierd met onder andere deelname van vierhonderd katholieke Canadese militairen.
Vos kondigt tevens aan dat de herdenking van de marteldood van de schutspatroon op zaterdag 29 augustus geannuleerd wordt. Het bestuur hoopt op een mooi Sint Jansfeest in 2021.


Banken en
bbq's verwijderd
van strandje

BLARICUM De gemeente Blaricum heeft uit voorzorg de picknickbanken en barbecues tijdelijk van het Stichtse Strand verwijderd.

"De aanwezigheid hiervan zorgt ervoor dat mensen langer op het strand blijven hangen dan wenselijk is. We willen mensen niet onbedoeld uitnodigen om op deze manier samen te komen", aldus de gemeente.


Ruim 80 tips

LAREN De politie heeft meer dan tachtig tips binnengekregen over de diefstal van Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar van Van Gogh uit Singer Laren op 30 maart dit jaar. De politie zocht de bestuurder van een witte bestelbus. Die heeft zich gemeld.