Blijft u vrijwilliger, ook na de coronacrisis?

BEL De afgelopen weken hebben veel mensen zich spontaan aangemeld als 'coronavrijwilliger'. 'Hartverwarmend' is het woord dat hierbij past. Hoe gaat het straks verder met het vrijwilligerswerk, na corona?

Vanwege de coronamaatregelen moesten veel organisaties per direct hun deuren sluiten. Dat betekende voor vrijwilligers dat zij hun werk niet meer konden doen. Hoe mooi is het dat zij - maar ook anderen die tot dan toe onbekend waren met vrijwilligerswerk - nieuwe initiatieven ontplooiden en zich meldden om belangeloos iets voor een ander te doen.
Vorige week deelde de regering mee dat de coronamaatregelen voorzichtig worden versoepeld. Onder andere de bibliotheken zijn inmiddels weer open. Begrijpelijk, maar helaas kunnen de meeste vrijwilligers hun vrijwilligerswerk nog niet hervatten. Echter, er komt een tijd - en hopelijk is die niet ver weg - dat we onze betaalde of vrijwillige banen weer kunnen oppakken.
Misschien ben jij een van de mensen die de afgelopen weken thuis zat omdat je niet naar je werk, universiteit of hogeschool mocht. En misschien heb jij je wel aangeboden als ‘coronavrijwilliger’ en ontdekt hoe leuk en fijn het is om iets te betekenen voor een ander. En misschien denk je wel dat je dat ook als alles weer is opgestart, wilt blijven doen. Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Voor jong en oud, voor hoog en laag opgeleid, voor mensen met en mensen zonder beperking. Ook het aanbod van organisaties en vacatures is groot en gevarieerd: van de voedselbank tot het Bieblab, van taalmaatje tot juridisch ondersteuner, en nog véél meer. Er is dus altijd vrijwilligerswerk dat bij jou past, dicht bij huis en op het tijdstip dat jou uitkomt!

Contact

Ben jij die bestaande, nieuwe of potentiële vrijwilliger? Wij komen graag met je in contact. Neem alvast een kijkje op www.vcbel.nl en ontdek welk vrijwilligerswerk bij jou past. Zoek zelf in het vacatureaanbod of stuur een bericht aan coördinator Marjon Woudstra (info@vcbel.nl). In verband met de coronamaatregelen is een persoonlijke afspraak helaas nog niet mogelijk, maar we kunnen natuurlijk wél (beeld)bellen. Vanwege vakantie is de VC BEL minder bereikbaar van 21/5 tot 2/6.