Zo ziet het stedebouwkundig plan er voorlopig uit voor het gebied van De Hilt.
Zo ziet het stedebouwkundig plan er voorlopig uit voor het gebied van De Hilt. Foto: Gemeente Eemnes

Plan-De Hilt krijgt steeds meer vorm

EEMNES De nieuwbouwplannen voor het terrein van De Hilt en de Hink Stap Sprong krijgen steeds meer vorm. In juni spreekt de gemeenteraad over de plannen.

Inmiddels heeft het college besloten om de groenwal tussen Hasselaarlaan 72 en De Hilt grotendeels te behouden en de twee-onder-een-kapwoningen noordelijk van Hasselaarlaan 1b en Laarderweg 40 te vervangen voor 8 grondgebonden seniorenwoningen.
Omdat het nu moeilijk is om een informatieavond te houden, nam wethouder Theo Reijn onlangs een filmpje op om te vertellen hoe het ervoor staat en binnenkort staat het plan op de agenda van de gemeenteraad. Aangezien dit plan in samenspraak met de raad tot stand is gekomen, verwacht hij dat het er nu wel doorheen zal komen.

Tiny Houses

"Ik wil nog wel met de raad praten over de Tiny Houses die in de eerste instantie op het programma bij de Hilt stonden. Het zou hier beter passen om twee vrijstaande huizen te bouwen. Dat is beter voor de grondexploitatie. De Tiny Houses kunnen dan in Eemnes op een locatie terecht waar die beter passen."

De wethouder blikt nog even terug op het hele proces. "Ik werd geïnstalleerd op het moment dat het eerste plan door de hele coalitie van tafel werd geveegd.

3