De terrassen mogen straks onder strikte voorwaarden uitgebreid worden.
De terrassen mogen straks onder strikte voorwaarden uitgebreid worden. Foto: Archieffoto: Bob Awick

Regels extra ruimte voor terrassen

BEL De collega's van de BEL-gemeenten Blaricum, Laren en Eemnes hebben hun gemeenteraden een brief gestuurd met regels voor terrassen van horecagelegenheden.

Deze mogen vanaf 1 juni weer open met inachtneming van de coronaregels. De gemeenten hebben ook regels opgenomen voor het vergroten van terrassen. Alleen in Blaricum mag dit vooralsnog niet in de publieke ruimte.
"In de openbare ruimte moeten ook niet-bezoekers van de horeca zich veilig kunnen bewegen en zich aan de 1,5 metermaatregel kunnen houden, denk bijvoorbeeld aan het in rij staan bij onze winkelvoorzieningen. Daarom staan we vooralsnog geen uitbreiding van de terrassen in de openbare ruimte toe", meldt het Blaricumse college.

Proefperiode

"We zien de periode van 1 juni tot 1 juli als een proefperiode waarbinnen we kunnen monitoren hoe het werken met de nieuwe coronaregels in de praktijk verloopt. Met de grote horecadichtheid in ons dorp verwachten we dat er voldoende ruimte zal zijn voor spreiding van het horecapubliek over de diverse terrassen."
"Als alles goed verloopt, zal het kabinet naar verwachting een verruiming toestaan vanaf 1 juli. Bovendien wordt het steunpakket voor horecaondernemers vanuit het Rijk uitgebreid."

3