Afbeelding
Foto:

OM eist vijf jaar cel voor oplichter

Vervolg voorpagina

Het OM zegt genoeg bewijs te hebben om de man te laten veroordelen. Volgens justitie zou hij gebruik hebben gemaakt van een katvanger. Hij zette de webwinkel op naam van een medewerker om zichzelf buiten schot te houden.Naast de internetoplichting zou de man identiteitsfraude en een vals huurcontract hebben opgemaakt.
De man is al vaker met justitie in aanraking geweest en kreeg in 2014 veertig maanden cel. In 2017 werd hij opnieuw veroordeeld, ditmaal tot 36 maanden. In beide zaken ging het om internetoplichting.

Onschuld

Tijdens de zitting klaagde de man dat hij zich niet goed kon verdedigen omdat hij niet over zijn boekhouding kon beschikken. Hij vroeg nog meerdere stukken toe te voegen aan het dossier om zijn onschuld te bewijzen. De rechtbank ging daar niet op in.

Arrestatie

De advocaat van de Blaricummer meent dat journalist John van de Heuvel een grote rol heeft gespeeld bij de vervolging. Hij maakte al vaker programma's over de oplichtingspraktijken van de Blaricummer. Hij was ook bij zijn arrestatie aanwezig in februari 2019. Ze vroeg hem vrij te spreken. "Er is sprake van wanprestatie, maar niet van oplichting."

De rechtbank heeft meer tijd nodig om tot een uitspraak te komen. Zij doet dat op 24 juni.


Zorgwoningen Van Erven Dorenspark

LAREN De bouw van tien zorgwoningen aan het Van Erven Dorenspark gaat mogelijk starten in het eerste kwartaal van 2021.

"Een mooie stap, maar we zijn er nog niet. Het bestemmingsplan is besproken in de commissie, dus we kunnen nu de omgevingsvergunning bouwen gaan aanvragen", meldt Lennart van Plateringen, adviseur Vastgoed & Projecten bij Sherpa Vastgoed.

Aanvankelijk wilde Sherpa zestien zorgwoningen bouwen, maar na het afstoten van een van de twee kavels is er nog plek voor tien. Op de kavel die Sherpa verkoopt, kan een vrijstaande woning gerealiseerd worden.