Het huidige clubhuis van Maggy Lekeux is op, daarom werd subsidie gevraagd voor nieuwbouw.
Het huidige clubhuis van Maggy Lekeux is op, daarom werd subsidie gevraagd voor nieuwbouw. Foto: Bob Awick

Subsidies voor sport en scouting

LAREN Het college van Laren heeft besloten om een aantal clubs een subsidie te geven in het kader van de regeling Investeringssubsidie Sport en Scouting 2020. In totaal is er 200.000 euro toegezegd en dat is tevens het maximum dat voor de regeling beschikbaar is.

De volgende clubs krijgen een uitkering uit de gemeentekas: Maggy Lekeux, Larense Mixed Hockey Club, LLTC, 't Laer en SV Laren. De Larense Mixed Hockeyclub kreeg niet alles dat zij wilde. De aanvraag voor 59.048 euro voor de renovatie van het clubhuis en 59.053 euro voor het plaatsen van ledverlichting werd niet toegekend. Wel krijgt de club 28.508 euro voor het aanleggen van veld 6.

Bespeelbaarheid

"Momenteel ligt onder de blaashal steeds een tijdelijk veld, vergelijkbaar met een indoorhockeyondergrond. Echter, door een normaal kunstgrasveld aan te leggen wordt de bespeelbaarheid veel groter en is ook in de zomermaanden op het veld te spelen. Alleen aan deze laatste wens is gehoorgegeven", legt het college in de raadsbrief hierover uit. De LMHC heeft nog een forse schuld bij de gemeente en onlangs is overeengekomen dat de verplichting tot aflossing een paar jaar wordt opgeschort, zij het dat de rente wel betaald dient te worden. Het structureel beschikbaar hebben van een 6e veldje wordt als voldoende urgent bestempeld en daarom wordt hier wel subsidie voor beschikbaar gesteld.

3