In plaats van twee plekken, zoals hier, wordt het laden van een auto in de Bijvanck straks per 5 op laadpleinen mogelijk.
In plaats van twee plekken, zoals hier, wordt het laden van een auto in de Bijvanck straks per 5 op laadpleinen mogelijk. Foto: André Verheul

Laadpleinen in de Blaricumse Bijvank

BLARICUM Het college neemt het advies over om bij de herconstructie van de Bijvanck laadpleinen aan te leggen met vijf laadpalen per locatie, verdeeld over de erven.

Hiermee wordt gehoorgegeven aan de zorg van inwoners over de verrommeling van de wijk door het gebrek aan parkeerplaatsen en zoekverkeer binnen de woonerven.

Integrale aanpak

De Bijvanck wordt de komende jaren opgeknapt. De gemeente kiest in deze wijk voor een integrale aanpak: vernieuwing riolering, aanpak wateroverlast, reconstructie van wegen, renovatie van het groen en van de speelplaatsen. Ook is het een goed moment om de mogelijkheden voor de toekomstige warmtevoorziening en de laadinfrastructuur te onderzoeken. Uit de eerste resultaten blijkt dat er nog geen eenduidige oplossing is voor de warmtetransitie. Om een weloverwogen besluit te nemen over de warmteoplossing in deze wijk is aanvullend onderzoek nodig.