Afbeelding
Foto: Google

Opvarenden omgeslagen boot zwemmen naar wal

BLARICUM Een open zeilboot met daarin twee opvarenden - 20 en 30 jaar oud - is zaterdagavond op het Eemmeer bij Blaricum omgeslagen.

De twee zijn daarbij te water geraakt en hebben zichzelf gered door anderhalve kilometer te zwemmen voor ze na 1 uur en 45 minuten de wal bereikten bij Jachthaven 't Raboes in Eemnes. Daar sloegen zij alarm.

De bemanning van de reddingboot heeft in de jachthaven eerste hulp verleend in afwachting van een ambulance. Een van de slachtoffers had brandwonden opgelopen door de brandstoflekkage na het omslaan van de zeilboot. Het slachtoffer weigerde na onderzoek door ambulancepersoneel, ondanks aandringen, verdere behandeling en vervoer naar het ziekenhuis.


Toename van auto-inbraken

BEL De laatste tijd komen er steeds meer aangiftes binnen van gestolen telefoons, tablets en laptops uit auto's. Dat meldt de politie Blaricum, Eemnes, Laren.

"Deze worden gericht buit gemaakt, terwijl ze niet in het zicht lagen", aldus de politie. "Vermoedelijk beschikken criminelen over een kastje waarmee via het signaal van de standby-modus met grote nauwkeurigheid kan worden bepaald in welke auto bijvoorbeeld een apparaat met 4G aanwezig is. De boodschap is dan ook: als je een telefoon, tablet of laptop in de auto laat liggen, ook al zijn de apparaten uit het zicht: zet het apparaat volledig uit. Alleen dan is er geen signaal te traceren. Vliegtuigstand is niet voldoende. Het apparaat moet echt helemaal zijn uitgeschakeld."
Een garantie tegen auto-inbraak is het natuurlijk niet. "De beste remedie om je spullen te behouden blijft een simpele: laat geen waardevolle spullen achter in je auto", luidt de poltietip.