Belastingtaken Blaricum naar Huizen

Vervolg voorpagina

Blaricum heeft gevraagd om te onderzoeken of de gemeente Huizen de belastingtaken voor haar zou willen gaan uitvoeren.

Wethouder Financiën Anne-Marie Kennis van de gemeente Blaricum: “Het college van Blaricum streeft naar een duurzame en efficiënte uitvoering van de gemeentelijke belastingtaken. Daarnaast heeft de gemeente Blaricum al positieve ervaringen met de gemeente Huizen betreffende het sociaal domein. Wij hebben onlangs in een formeel verzoek aan de gemeente Huizen gevraagd om in overweging te nemen om de belastingtaken voor Blaricum uit te voeren.”

In gesprek

Huizer wethouder Bert Rebel van Financiën ziet de komende periode met vertrouwen tegemoet. “We gaan met Blaricum in gesprek om te kijken of we voor die gemeente dezelfde kwalitatief hoogwaardige dienstverlening op het gebied van belastingen kunnen realiseren zoals we die hebben voor de inwoners van Huizen. Er is nog veel te bespreken. Dit is de start van een gezamenlijk traject. Ik ben ervan overtuigd dat we samen flinke stappen kunnen zetten.”

De eerste stap is gezet en het college van Huizen heeft de intentie uitgesproken om de belastingtaken voor de gemeente Blaricum uit te willen voeren. Er zijn nog veel vragen en onderwerpen die tussen beide gemeenten besproken moeten worden voordat de overheveling een feit is. Daar gaan de gemeenten de komende tijd mee aan de slag.


Dagje Hart van Laren van start

LAREN In navolging van Dagje Blaercom gaat woensdag 8 juli ook in Laren de dagbesteding weer open.

Er is die dag open inloop voor iedereen die een keer wil komen kijken en nieuwsgierig is naar de sfeer. De club komt wekelijks op woensdag bijeen van 10.00 tot 15.30 uur in centrum Schering & Inslag, achter het Raadhuis. Mensen met een mentale of fysieke kwetsbaarheid of die zich te vaak alleen voelen, zijn van harte welkom. "Gezamenlijk geven we vorm aan de dag in onze eigen ruimte of in het Brinkhuis", laat Carla Resing van Versa Welzijn weten. Wie vooraf meer informatie wenst: Carla Resing, 06-31995656 of cresing@versawelzijn.nl.