Everard Bakker met zijn onderscheiding.
Everard Bakker met zijn onderscheiding. Foto: Gemeente Eemnes

Eemnessers krijgen versierselen koninklijke onderscheiding

EEMNES De in april onderscheiden Carla de Vet en Everard Bakker zijn vrijdag in het zonnetje gezet door burgemeester Roland van Benthem in het Huis van Eemnes.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kon de feestelijke uitreiking van de koninklijke onderscheiding alsnog plaatsvinden.

Vrijwilligerswerk

Carla werkt bij zorgorganisatie Amerpoort en is daarnaast sinds 2008 reservemilitair. Naast haar werk verricht Carla op allerlei manieren ook vrijwilligerswerk. Zij is bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging (KNV) EHBO, vrijwilliger bij de Historische Kring Eemnes en bestuurslid van de Stichting Friersdale-Eemnes. Tevens is zij landelijk contactpersoon Indiƫveteranen.

Veteranen

Everard werkt bij het ministerie van Defensie. Naast zijn werk verricht hij verschillende vrijwillige activiteiten voor de veteranen, zoals het organiseren van de jaarlijkse herdenking van het bombardement Schaarsbergen in 1944.

320 Squadron

Ook schrijft Everard in memoriams over de veteranen van het tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland opgerichte 320 Squadron (Marine Luchtvaartdienst) en was Everard initiator van de bijeenkomst voor WOII-veteranen van het VSQ (6)320 Squadron in Bronbeek.

Carla de Vet had gisteren al haar onderscheiding ontvangen en kreeg vandaag bloemen van de gemeente.