Wat de KPJ precies gaat organiseren, is nog niet bekend.
Wat de KPJ precies gaat organiseren, is nog niet bekend. Foto: Archieffoto: Willem Kaspers

Jeugd aan zet in Eemnes: cadeaubon en EHBO diploma voor inzet

EEMNES De gemeente Eemnes doet mee aan het programma Jeugd aan zet. Eemnes roept daarom jongeren op om een aantal dagen te helpen met het organiseren van (sport)activiteiten voor de jeugd.

Jeugd aan zet is bedoeld om jongeren tussen de twaalf en achttien jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander, zoals helpen bij sportactiviteiten van de beweegcoaches of bij activiteiten van de KPJ, de jongerenvereniging in Eemnes. en daarbij te werken aan talentontwikkeling. De jongere helpt één week mee op maandag, dinsdag en donderdag, waarbij hij of zij meedenkt met de sportinstuif en helpt met op- en afbouwen.
In totaal gaat het om een inzet van 24 uur, inclusief een EHBO-cursus met diploma. Na afloop van de inzet ontvangt de deelnemer als dank een cadeaubon van 50 euro, te besteden bij lokale ondernemers.

De sportinstuiven beginnen in de week van 6 juli en vinden zes weken lang plaats tot 17 augustus. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de gemeente via bestuurssecretariaat@eemnes.nl. Op eemnes.nl staat meer informatie. De activiteiten van de jongerenvereniging Eemnes worden nog voorbereid, informatie hierover komt zo snel mogelijk op de website van de gemeente.

.