Wethouder Karin van Hunnik (r) tekent de stukken.
Wethouder Karin van Hunnik (r) tekent de stukken. Foto: Gemeente Laren

Afspraken over afronden Wmo-vervoer Latax

LAREN De gemeente Laren heeft een overeenkomst getekend waarin de afspraken staan om het Wmo-vervoer van Latax te beëindigen.

In februari maakte de gemeente bekend dat zij de overeenkomst met Latax voor het Wmo-vervoer moest beëindigen. De overeenkomst voldeed niet aan de regelgeving van de Aanbestedingswet en werd daarom opgezegd.
De afgelopen periode vonden gesprekken plaats met Latax en werd er besproken dat Latax tot 1 juli 2021 het Wmo-vervoer in Laren blijft verzorgen. Vanaf 1 juli 2021 neemt de regio Gooi en Vechtstreek het Wmo-vervoer over. "Ik vind het belangrijk dat we goede afspraken hebben kunnen maken over de afronding van de dienstverlening met Latax", laat wethouder Van Hunnik weten. "Met name voor gebruikers is het van belang om te weten waar zij aan toe zijn. En het geeft ons de tijd om de overgang naar de nieuwe vervoerder goed en zorgvuldig voor te bereiden.”
Gebruikers van de Wmo-vervoersvoorziening ontvangen een brief over de gemaakte afspraken en de voortzetting van het Wmo-vervoer.