Protest sneuvelen bomen Brink

LAREN Een ludieke actie van Liberaal Laren had het moeten worden woensdagmorgen om 10.00 uur op de Brink. Dat liep echter iets uit de hand, want de actie kwam via via op Facebook terecht en zelfs de politie ging op onderzoek om te kijken wat er aan de hand was. Het werd uiteindelijk een kleine protestactie tegen het kappen van 41 eiken op de Brink.

"De bedoeling was om hier met wat fractiegenoten zichtbaar te maken wat de gevolgen zijn van de plannen die de gemeente heeft met de Brink. Dan kunnen mensen dat zelf op hun gemak waarnemen. Het raadsvoorstel hiervoor is 24 juni door de gemeenteraad aangenomen. Wij hebben tegen gestemd", licht Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren de actie toe. "Dit protest was helemaal niet de bedoeling. Dat is zo gelopen."
Toen de actie dinsdagavond gepost werd, kwam de politie uiteindelijk wel bij Liberaal Laren terecht om te horen wat de plannen waren. Schijnbaar waren ze daardoor gerustgesteld, want er was geen zichtbare politie te zien op de Brink woensdagmorgen. Wel tientallen mensen die in kleine groepjes het verhaal aanhoorden dat de mensen van Liberaal Laren te vertellen hadden. Omstanders dachten mee en droegen dingen aan om te voorkomen dat de bomen het veld moeten ruimen. Want een ding is wel zeker: de Brink is het hart van Laren en dat maakt dingen los bij inwoners.

7