Frank van der Wall Bake wil alle klachten over de herinrichting van de Brink en brullende auto's op het kruispunt gaan bundelen.
Frank van der Wall Bake wil alle klachten over de herinrichting van de Brink en brullende auto's op het kruispunt gaan bundelen. Foto: Bob Awick

Zorgen inwoners over Brink

LAREN Inwoners maken zich druk over de Brink, het hart van hun dorp Laren. Niet alleen om de kap van 41 bomen om de Brink opnieuw te kunnen inrichten, maar ook over de brullende dure en minder dure auto’s op het kruispunt. “Ik ga daar nu zelf veel minder op het terras zitten”, zegt Frank van der Wall Bake, een van de briefschrijvers naar de redactie.

Ook Wendy Kuit en Jan Aart Suijver klommen in de pen, mevrouw Tjebbes-Splint schreef een gedicht, de 14-jarige Storm Boskma maakte een YouTube-filmpje en er kwamen maar liefst twee handtekeningenacties, waarvan één online.

Ronkende motoren

Wendy woont vlak bij de Brink, schreef al een brief naar de gemeente en sprak burgemeester Nanning Mol aan over de ronkende motoren op het kruispunt. “Het is echt extreem aan het worden. Ik begrijp die jonge gastjes die auto’s komen spotten allemaal. Ze zetten die op een bepaalde site en delen het. Er komen er steeds meer en dus ook steeds meer motoren. Ook oude Opeltjes en Fordjes met knallende uitlaten. Dat is niet normaal. En ze rijden in een soort klaverblad door de straatjes om een paar keer over het kruispunt te komen. Je kan geen gesprek meer voeren op welk terras dan ook.” Volgens haar is de oplossing simpel.

3