Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Dimitry

Zomergast op het strand in Blaricum, 52 jaar, komt uit Eibergen

Hoe ben je hier terechtgekomen?
"We zijn hier even een paar daagjes op vakantie. We verblijven in Huizen. Daar wilden we naar het strand, maar toen we naar Almere reden om wat op te halen, zagen we hier de ruime parkeerplaats en dat hier ook een strand zit. Dat zag er op de kaart goed uit."

Wat vind je van het strand?
"Het ziet er prachtig uit. Net kwam ook nog de ijsman voorbij en je kunt hier koffie halen. Bovendien kun je hier in de schaduw zitten. Wij hebben ook wel recreatiemeren, maar daar zit je om 13.00 uur wel midden in de zon."

Wat zou er beter kunnen?
"Het sanitair. Dat is hier wel minimaal. En ik ben 2 meter, dus ik moet wel een heel eind het water in, wil ik kunnen zwemmen zonder met mijn voeten op de bodem te komen."

Wat vind je van Blaricum?
"We hebben niet zoveel gezien van het dorp. Wel de nieuwe wijk hier, de Blaricummermeent. Daar staan prachtige huizen en je kunt er zo met de boot naartoe. Het kapitaal zit wel in de daken. Stro kost veel geld."

Wat gaan jullie nog meer doen?
"Vanavond gaan we uit eten in Huizen en naar de bioscoop. We gaan ook nog naar het KringloopCentrum. We zijn al een keer eerder hier geweest."

Wat is je lievelingsseizoen?
"Het voorjaar. Dan wordt wat kaal was weer groen. Dit voorjaar hebben we veel gewandeld vanwege corona en zag je hoe mooi groen het werd. Dat was erg mooi."

Wat als je een miljoen wint?
"Dan blijf ik werken. Ik wil het geld dan investeren om technische oplossingen te vinden voor mensen met een beperking."

Welke reis wil je nog maken?
"Naar Nieuw-Zeeland, vanwege de ongerepte natuur."