Spotters werden afgelopen zaterdag in ieder geval al aangesproken door agenten.
Spotters werden afgelopen zaterdag in ieder geval al aangesproken door agenten. Foto: Bob Awick

Laren broedt op aanpak spotters

LAREN De gemeente Laren broedt op een aanpak om het spotterprobleem bij het kruispunt op de Brink afdoende te kunnen oplossen.

Inwoners klagen over de gevaarlijke toestanden daar en brullende auto's. De bestuurders daarvan rijden soms meerdere keren over de kruising en hopen op een rood stoplicht, zodat zij kunnen laten horen hoe hun auto klinkt. Het gaat daarbij niet meer om de allernieuwste en duurste auto's. Inmiddels rijden er ook Opeltjes en Fordjes rond die zijn opgepimpt om zo veel mogelijk herrie te maken met hun uitlaten.

Onverantwoord

Aan de andere kant zijn er de spotters, die juist die allernieuwste modellen vast willen leggen op de gevoelige plaat om die op een website te delen. Zij rennen soms nogal onverantwoord het kruispunt op om de beste locatie voor een foto te kunnen bemachtigen. Inwoners vrezen dat er nog eens een ongeluk zal gebeuren.
"We hebben inmiddels gesproken met de politie, boa's, beleidsambtenaren en de afdeling Communicatie om te kijken wat een zorgvuldige aanpak is voor dit probleem", laat burgemeester Nanning Mol weten. "Het is nog te vroeg om te zeggen wat we precies gaan doen. Daarvoor moeten we eerst nog het een en ander uitzoeken en we willen ook alle betrokken doelgroepen aanpakken. Zodra een en ander duidelijk is, laten we het weten."