Afbeelding
Foto: Pixabay

Boete geëist voor dodelijk ongeval

EEMNES Het Openbaar Ministerie heeft een boete van duizend euro geëist tegen een 27-jarige vrouw uit Eemnes. Zij reed 7 mei 2018 in haar auto op de Wakkerendijk en reed daar Jaap Eek (83) aan, die door dit ongeval uiteindelijk overleed.

“Niemand heeft dit gewild, ook de verdachte niet. En geen enkele straf zal recht doen aan het verdriet van de familie”, aldus de officier van justitie. Dat de vrouw dusdanig onvoorzichtig had gereden dat het ongeval juridisch gezien aan haar te wijten was, achtte de officier niet bewijsbaar. Volgens hem staat wel vast dat de 27-jarige gevaar heeft veroorzaakt op de weg.
De vrouw was overigens niet op de zitting aanwezig, omdat zij voor langere tijd in Australië verblijft. Dit tot teleurstelling van de wel aanwezige nabestaanden, die graag haar kant van het verhaal wilden horen.
De advocaat, die voor vrijspraak pleitte, benadrukte dat de vrouw echt heel graag bij de zitting had willen zijn. De reden dat zij tegen de politie geen verdere verklaring af had willen leggen, kwam volgens de advocaat omdat haar eerste verhoor zo lomp en beschuldigend was verlopen, dat zij hiervan “behoorlijk overstuur” was geraakt. Op advies van de advocaat besloot zij daarom pas bij de rechtbank haar verhaal te gaan doen. Zij benadrukte dat de vrouw bij terugkomst graag contact zou willen hebben met de nabestaanden. De rechtbank doet op 27 augustus uitspraak.