Het behouden van het groene karakter van de Brink krijgt bijzondere aandacht.
Het behouden van het groene karakter van de Brink krijgt bijzondere aandacht. Foto: Bob Awick

Nog geen uitvoering Brinkplan

LAREN Het college heeft de gemeenteraad van Laren laten weten dat wat haar betreft er geen uitvoering wordt gegeven aan de plannen totdat de raad een definitief akkoord heeft gegeven over de inrichting van de Brink. De raad spreekt 9 september over de besluitvorming en het vervolgproces voor de Inrichtingsschets herinrichting Brink.

Ook worden de mogelijkheden voor waterberging opnieuw bekeken en afgewogen - zo mogelijk los van de rest van het Brinkplan - en wordt een brede klankbordgroep betrokken. Dit alles meldt het college in een brief aan de raad.

Verzet

Nadat de gemeenteraad op 24 juni de Inrichtingsschets herinrichting Brink vast heeft gesteld, werd er door inwoners van het dorp actie gevoerd tegen het plan en in het bijzonder tegen de kap van een aantal bomen. Ook werden er door raadsleden vragen gesteld.
‘Uiteraard geeft de discussie aanleiding voor het college om het plan nogmaals terdege te evalueren. De Brink is van ons allemaal, en het college is onderdeel van diezelfde gemeenschap. Als er - ook na het door de raad aangenomen voorstel - zo veel verzet ontstaat en er overduidelijke signalen worden afgegeven, dan zal dit college goed luisteren’, laat het college de raad weten. ‘Wij willen zorgvuldig omgaan met alle afgegeven signalen.’

7