Gesina Lodewijkx en Hans Sibeijn van Wierda en Partners Vermogensbeheer.
Gesina Lodewijkx en Hans Sibeijn van Wierda en Partners Vermogensbeheer. Foto:© Bob Awick

Wierda en Partners Vermogensbeheer zorgt dat je geld in veilige handen is

LAREN Wierda en Partners Vermogensbeheer is verhuisd naar het mooie pand De Lindenhorst aan de Stationsweg 2. Het bedrijf zit al tien jaar in Laren en is een onafhankelijke vermogensbeheerder.

"Veel mensen vragen zich af wat ze met hun geld kunnen doen als ze bijvoorbeeld hun huis of bedrijf hebben verkocht of een erfenis hebben gekregen", vertelt vermogensbeheerder Hans Sibeijn. "Men kan bij ons beleggen vanaf 100.000 euro; dat is omdat er vanaf dit bedrag een optimale risicospreidingsmogelijkheid in een aandelenportefeuille is. We streven ernaar om het risico zo veel mogelijk te spreiden en beleggen het geld in individuele en beursgenoteerde aandelen, obligaties en opties wereldwijd. Als men geld bij ons wil beleggen, gaan we in gesprek over hoe we het geld gaan verdelen, wat het gewenste rendement is en het geaccepteerde risico. Maar we willen ook weten hoelang men bijvoorbeeld wil beleggen en brengen de financiële positie in kaart. We kunnen zo een portefeuille op maat samenstellen. Het voordeel is dan dat men niet zelf hoeft te beleggen en geen omkijken naar de beleggingen heeft. Dat kan bij een betrouwbare vermogensbeheerder als Wierda en Partners. We hebben dan ook als motto 'Uw Vermogen, Onze Zorg, Ons Vak' en houden ons alleen bezig met beleggen, waardoor onze focus optimaal is. Tegenwoordig is het niet verstandig om je geld vanaf een bepaald saldo op de bank te laten staan vanwege de negatieve rente, maar ook door bijvoorbeeld inflatie en vermogensbelasting loopt het geld in feite van je af. Op het kantoor houden we alles goed in de gaten en zijn we alert. Als men het leuk vindt om te bekijken wat we dagelijks doen met de beleggingen dan kunnen die gevolgd worden via telefoon, tablet of computer: heel transparant. Het komt ook voor dat mensen minder tevreden zijn over hun huidige vermogensbeheerder of bank. Wij kunnen dan een second opinion geven. Dat is een gratis service en samen lopen we dan de portefeuille door en kijken we of de portefeuille aansluit bij de klant en de huidige situatie."

Marketing- en officemanager Gesina Lodewijkx legt uit dat geld emotie is en dat men met beleggen ook risico's loopt en de inleg minder waard kan worden. "Mijn collega’s streven er natuurlijk altijd naar om het vermogen in stand te houden en daarnaast ook dat het meer waard wordt. Bij een intakegesprek worden alle aspecten van beleggen uitgebreid besproken en toegelicht. We weten uit ervaring dat klanten ons beleid deskundig en prettig vinden, maar ook omdat we een platte organisatie zijn en men altijd een vast contactpersoon heeft."
Wierda en Partners Vermogensbeheer zit in De Lindenhorst aan de Stationsweg 2 in Laren, 035-203 11 26. Meer informatie staat op www.wierdavermogensbeheer.nl.