Afbeelding
Foto: Pixabay

Cel geëist voor slaan vriendin

vervolg voorpagina

Volgens de 27-jarige was het slaan van zijn vriendin echter een eenmalige fout geweest waarvan hij nog steeds veel verdriet heeft. Ten tijde van het steekincident was hij angstig omdat hij bedreigd werd, verdrietig omdat zijn relatie uit was én onder invloed van alcohol en drugs.

Heftige explosie

Hij kwam die avond plots zijn ex tegen en wilde met haar praten. Twee mannen zouden hem toen hebben aangevallen, waarop hij vanuit zijn angst door de bedreigingen begon te steken. De officier ging hierin niet mee: “Je kan een moeilijke tijd hebben, maar die leidt niet bij iedereen tot zo’n heftige explosie.” Daarnaast wees zij erop dat uit de getuigenverklaringen bleek dat de verdachte uit het niets met het mes in zijn hand aan was komen rennen.

Noodweer

De advocaat stelde dat de Hilversummer vanuit een noodweersituatie heeft gehandeld omdat hij, terwijl hij zijn gevoelens van angst en verdriet verdoofd had met drank en drugs, totaal onverwacht met de twee mannen geconfronteerd werd. Een van hen bleek later de nieuwe vriend van zijn ex te zijn. De 27-jarige benadrukte dat hij dat toen niet wist en dat dit dus ook niet de reden was dat hij in gevecht raakte. Hij liet overigens weten dat zijn ex nu weer zijn vriendin is.

Uitspraak: 6 oktober.