Minder inbraken in Laren

LAREN In de krant van vorige week stond een artikel over een onderzoek van Independer over inbraken.

Op basis van de meest recente politiedata vermeldde Independer op hun site dat er over de periode van maart tot en met augustus dit jaar binnen de provincie Noord-Holland de meeste inbraken per 10.000 huishoudens plaatsvonden in Bloemendaal (48,3), Gooise Meren (41,4) en Laren (40,4). Remco Wessels, wijkagent van Laren, laat weten dat er in die periode negentien inbraken in Laren zijn gepleegd. "Dat is dus zestien inbraken per 10.000 inwoners en Laren heeft overigens 11.855 inwoners. Van januari tot 6 oktober is er in Laren 34 keer ingebroken. Dit cijfer is lager dan Independer aangeeft."


Oude meubels van de Rabo- bank leveren
6.666 euro op

LAREN De oude meubels van de Rabobank in Laren leverden bij verkoop 6.666 euro op en dat geld is geschonken aan de Stichting Vrienden van de Johanneskerk 500 jaar.

“Zo kan de stichting iets extra’s toevoegen aan het budget voor de herinrichting van het oudste monument van Laren”, aldus kunstenaar Antoinetty van den Brink, die zich samen met collega Bettie de Bruin hier sterk voor wilde maken. Zij hebben de gastvrijheid mogen ervaren toen zij met hun werk werden ontvangen in het oude Rabobankgebouw. “Kantoormeubels van prachtige kwaliteit en design vonden via kleine prijsjes nieuwe eigenaars. Afgelopen week nog vonden een groot aantal meubels een nieuw onderkomen bij een bedrijf in de zorg: voor kleine prijsjes, grote impact.” De totaalopbrengst werd vrijdag in de Johanneskerk zelf overhandigd door Mark Voerman, projectontwikkelaar oude Rabobank, en Chantal Visch namens Immoselekt, eigenaar van het gebouw. Dit deden zij aan de voorzitter van de stichting, Nanning Mol. Als er kunstenaars bij betrokken zijn, kon het natuurlijk niet een gewone ‘cheque’ zijn die overhandigd werd. Na het stellen van een aantal vragen, die bij goede beantwoording het totaalbedrag vormden, kon Nanning Mol een tafeltje in ontvangst nemen. “Hierop stond het eindbedrag vermeld. De gedachte hierachter is meubels-voor-meubels, 6.666 euro van buurman-naar-buurman.”