Leerlingen konden op een bewegende stoel met een VR-bril zien hoe de ruimte eruitziet.
Leerlingen konden op een bewegende stoel met een VR-bril zien hoe de ruimte eruitziet. Foto's: Bob Awick

Leerlingen gingen met de SpaceBuzz de ruimte in

De leerlingen van groep 8 van de Bernardusschool hebben een virtuele ruimtereis gemaakt in de SpaceBuzz en vonden het geweldig.

BLARICUM De SpaceBuzz is de eerste levensechte virtualrealityraket in de wereld en werd maandag 'gelanceerd' bij de Bernardusschool.

"Het was een imposant gezicht om de SpaceBuzz, een raket van 15 meter lang met de nieuwste virtual reality- en augmentedrealitytechnologieën, voor de school te zien staan", vertelt leerkracht Geertrui Nieuwenhuis. "In de raket konden negen leerlingen naar de ruimte reizen. De leerlingen hadden een VR-bril op om te zien hoe de ruimte eruitziet en door de bewegende stoelen te voelen hoe het is om in de ruimte te zijn. De lancering tot de spectaculaire landing duurde ongeveer 25 minuten en voelden voor de leerlingen levensecht aan."

De leerlingen waren enthousiast over de bijzondere 4D-reis in de indrukwekkende SpaceBuzz-raket. Mirte, 11 jaar, was bij de lancering. "Het was zo fantastisch. Ik ben nog helemaal van de wereld.’" De 11-jarige Nina vertelde aan de juf dat ze het erg vond dat er meer vis gevangen wordt dan erbij komt, waardoor de vis opraakt. "Alle kinderen zijn het erover eens dat we heel goed voor onze prachtige planeet moeten zorgen", aldus Geertrui.

SpaceBuzz is een educatieve non-profitstichting met een wereldwijde missie: miljoenen kinderen inspireren om ambassadeur van de aarde te worden. "Het is de bedoeling dat de leerlingen iets opsteken over de kwetsbaarheid van de aarde en wetenschap en techniek leuk gaan vinden. Astronauten, en nu dus ook onze leerlingen, zien vanuit de ruimte hoe bijzonder mooi, maar óók hoe kwetsbaar onze aarde is. Deze unieke SpaceBuzz-ervaring leidt tot een nieuw perspectief over de planeet. Deze reis verandert hun kijk op de prachtige planeet voorgoed en er zijn 24 ambassadeurs bij gekomen. De teller staat nu op 4.083."

De SpaceBuzz werd geparkeerd op het Oranjeweitje.