Mondkapje verplicht in Tergooi ziekenhuis

BLARICUM De cijfers van het aantal coronabesmettingen loopt nog steeds op, ook in Gooi en Vechtstreek. De afgelopen zeven dagen werden er 403 mensen uit de regio positief getest, waarvan 120 in de teststraat van de GGD in Bussum.

In Tergooi ziekenhuis liggen op dit moment tien coronapatiënten, waarvan drie patiënten op de IC. Afgelopen vrijdag lagen er zeven coronapatiënten in het Hilversumse ziekenhuis. “Het is wel echt anders dan in het voorjaar”, benadrukt een woordvoerder van ziekenhuis. “Toen wisten we niet wat ons te wachten stond. Nu wel.”

Inmiddels is de hoofdingang van het ziekenhuis in Hilversum door het toenemende aantal besmettingen en aangescherpte landelijke richtlijnen aangepast. De tenten zijn naar voren geplaatst en looplijnen voor bezoekers worden duidelijk aangegeven met hekken en borden. “Zo hopen wij dat de ingang, die via het triagepunt gaat, duidelijk en toegankelijker wordt in deze speciale coronatijd”, laat het ziekenhuis weten.

Mindervaliden en rolstoelgebruikers kunnen gebruikmaken van een speciale doorgang aan de zijkant van het triagepunt. Zij hoeven niet in de rij aan te sluiten. Ook wordt duidelijker aangegeven hoe patiënten en bezoekers het plein voor de hoofdingang weer moeten verlaten."

Daarbij is de mondkapjesplicht van kracht voor alle bezoekers, wat volgens het ziekenhuis erg goed verloopt. “Iedereen die ziekenhuis Tergooi bezoekt en ouder is dan dertien jaar, moet een mondneusmasker dragen. Er is nog maar een enkeling die zonder een mondmasker komt. De meeste bezoekers dragen er uit zichzelf al een, net als al onze medewerkers die een face shield dragen.” Naast de zorg rondom corona focust Tergooi ziekenhuis zich ook op de reguliere zorg, zodat die ondanks alle extra maatregelen door kan gaan.