Meer dan 30 bezoekers bij Theater Singer

LAREN Negen locaties in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek krijgen een ontheffing op de noodverordening. In Laren gaat het om Theater Singer.

De andere locaties zijn Spant! in Bussum, de Grote Kerk in Naarden en in Hilversum De Vorstin, Gooiland, Muziekcentrum van de Omroep, Studio 21, 22 en 24 op het Media Park en Drive-in-movie tijdens de Dutch Media Week. Deze locaties mogen per programma meer dan dertig bezoekers binnen of veertig bezoekers buiten ontvangen omdat ze van groot nationaal en regionaal belang zijn, de locaties hebben een capaciteit van minimaal 200 bezoekers zonder 1,5 meterbeperking en een breed aanbod voor bezoekers. "Ze moeten uiteraard wel voldoen aan alle bestaande RIVM-richtlijnen", aldus Peter Broertjes, voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. De kaartverkoop gaat uitsluitend online en reserveren, plaatsen toewijzen en registratie zijn verplicht. Ook komen bezoekers gespreid binnen. "Bewoners en bezoekers moeten deze basismaatregelen in acht te nemen en aanwijzingen van het personeel opvolgen."
De ontheffingen worden tijdelijk verleend en zijn in eerste instantie van kracht tot 20 oktober 2020. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de besmettingen kijkt het bestuur van de veiligheidsregio daarna of meer instellingen (en disciplines) in aanmerking kunnen komen of dat de aantallen omlaag moeten. Het Rijk bekijkt dan ook of het landelijk pakket maatregelen wordt verlengd of juist wordt versoepeld.