Dinosaurussen.
Dinosaurussen.

Kinderexpositie in Brinkhuis Laren

LAREN In het Brinkhuis aan de Brink 29 is nu een expositie van aquarellen van kinderen in de leeftijd van zeven tot en met veertien jaar.

In het Brinkhuis, waar de bibliotheek van Laren zich bevindt, zijn de komende dagen veel activiteiten rond de Kinderboekenweek georganiseerd. Naar aanleiding van het kinderboekenweekthema ‘Op reis’ zijn rond de veertig schilderijtjes van 20 bij 20 cm te zien.

Schilderijen zijn zelf bedacht

De kunstwerken zijn gemaakt tijdens de kinderteken- en schildercursussen in het Atelier achter het Brinkhuis onder leiding van Emilie Lindenbergh. Het thema van de schilderijen was 'En toen?' en de aquarellen geven diverse momenten uit de geschiedenis weer. "De kinderen hebben de schilderijen allemaal zelf bedacht", vertelt docent Emilie Lindenbergh. "De kinderen maken tijdens de cursus op een speelse manier kennis met allerlei teken- en schildertechnieken en materialen zoals potlood, acryl- en aquarelverf, pastel, houtskool en Oost-Indische inkt. Er is ruimte om je eigen stijl en fantasie te ontwikkelen, maar ook krijgen de kinderen les in waarnemend tekenen en kleurenleer, compositie, penseelgebruik en contrast. De aquarellen die nu in het Brinkhuis hangen, zijn zeker de moeite waard om te bekijken, want het zijn echt geweldig mooie schilderijen."

Mini-expositie

De mini-expositie 'En toen?' in het Brinkhuis is te zien tot en met maandag 19 oktober. Meer informatie over de kinderteken- en schildercursussen staat op www.emilielindenbergh.com.

De middeleeuwen.
De piramides in Egypte.
De ondergang van de Titanic