De bocht bij de Stroomzijde met de Stichtseweg.
De bocht bij de Stroomzijde met de Stichtseweg. Foto: HOV

Webinar vervangt bijeenkomst snelle buslijn Blaricum

BLARICUM De snelle bus, ook wel Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) genoemd, gaat in 2022 rijden tussen Huizen en Hilversum en stopt ook in Blaricum.

De provincie Noord-Holland vindt dat iedereen die in ’t Gooi woont of werkt op tijd en filevrij moet kunnen reizen tussen Huizen en Hilversum. Huizen heeft geen NS-station. Een groot gemis, want de behoefte aan passend openbaar vervoer groeit.
Daarom wordt er tussen Huizen en Hilversum een HOV-busverbinding aangelegd waar straks de R-NET bussen gebruik van gaan maken.

Prima alternatief

Met een HOV-bus ben je straks in 21 minuten van Huizen naar Hilversum en is dan een prima alternatief voor de auto of reguliere buslijnen; eind 2022 gaat de snelbus rijden.

Aanpassingen

De snelbus tussen Huizen en Hilversum stopt ook in Blaricum. Om de bus snel te kunnen laten doorstromen, zijn er aanpassingen nodig. Zo wordt aan de Stroomzijde een aantal kruispunten aangepast en komt er op de Stichtseweg een P+R-voorziening met bushaltes.

Live-uitzending

De gemeente Blaricum organiseert op maandag 2 november tussen 20.00 en 21.30 uur een interactieve live-uitzending via internet. Daarbij komt ook het concept DO (definitief ontwerp) aan bod. De ontwerptekeningen staan op www.hovintgooi.nl bij het deeltracé Huizen-Blaricum.

Deelname

Deelnemen kan door uiterlijk vrijdag 30 oktober een e-mail te sturen naar ruimte@belcombinatie.nl. Op maandagochtend 2 november wordt dan een link gemaild waarmee ‘s avonds kan worden deelgenomen aan de webinar. De live-uitzending komt in de plaats van een eerder aangekondigde bijeenkomst, die vanwege corona niet door kan gaan.

Kijk voor informatie op
www.hovintgooi.nl.