Coen komt als eerste over de finishlijn.
Coen komt als eerste over de finishlijn. Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karter Coen Doorn wint derde ronde NK KZ2

BLARICUM Karter Coen Doorn heeft zondag, tijdens de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap KZ2, twee races gewonnen.

Het zestienjarige talent uit Blaricum won op circuit De Landsard in Eindhoven beide wedstrijden met overmacht. Bescheiden als altijd bleef Coen rustig onder zijn overwinningen, maar een klein lachje kon er wel vanaf. “Je probeert altijd het beste uit het weekend te halen”, aldus Coen. “Soms gaat het ene weekend beter dan het andere. Maar het gaat inderdaad steeds beter en ik krijg ook meer zelfvertrouwen. Wel moet je dat altijd laten zien in de wedstrijden.” En dat liet Coen tijdens de trainingen op vrijdag al goed zien. Tijdens de prefinale sloeg hij kort na de start een gat en met een marge van bijna vier seconden kwam hij als eerste over de finish. Hij haalde daarmee de poleposition bij de start van de prefinale.

Tijdens de derde ronde had Coen het in de eerste meters wat moeilijker. “Ik kwam iets later weg en werd links ingehaald. Ik dacht: ik pak hem nog wel omdat ik de binnenbocht heb. Maar helaas. Drie, vier rondjes later pakte ik hem aan het einde van het rechte stuk terug. Daarna heb ik mijn plek vastgehouden tot het einde van de race.” Zodoende kreeg hij de tweede P1 van het weekeinde achter zijn naam. Samen met zijn poleposition in de kwalificatie kun je dus spreken van een perfect weekeinde. "Het gaat steeds beter en ik rijd ook steeds betere resultaten, dus daar ben ik wel blij mee. Ik had niet verwacht dat het zo snel al redelijk goed zou gaan.”

Voor het klassement in het NK doet Coen normaal gesproken niet meer mee. Tijdens de eerste twee ronden van het kampioenschap was hij niet aanwezig omdat hij dat weekeinde het DKM-kampioenschap reed. Dat ging overigens ook erg goed. "In het DKM sta ik nu derde.” Hoe kan het dat hij als een van de jongste deelnemers nu al zo goed is? "Ik denk door veel te trainen en wedstrijden te rijden. En door aansprekende competities op te zoeken, want daar leer ik het meeste van.” Door zijn overtuigende zege in Eindhoven heeft Coen ook aan zichzelf bewezen dat hij in topvorm is en dat gaat hem zeker helpen bij de volgende races.