Nationaal MS Fonds hard op zoek naar collectanten

BEL De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds is van 16 tot en met 21 november. Er zijn nog dringend collectanten in Blaricum, Laren en Eemnes nodig die zich willen inzetten tegen multiple sclerose (MS).

"Door de corona ziet de MS-collecte er anders uit", laat het MS Fonds weten. "Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten langs de deur gaan. Collectanten kunnen een donatieflyer met QR-code door de brievenbussen doen. Ook kan onlinecollecteren met een digitale collectebus.”
Iedere collectant heeft zijn of haar eigen reden om zich in te zetten in de strijd tegen MS. Zo ook Lia, die inmiddels alweer tien jaar collecteert voor het Nationaal MS Fonds. Haar man kreeg in 2002 de diagnose MS. "Hij was 52 en een sterke, ondernemende man. Na de diagnose stortte zijn wereld in. Hij kon niet accepteren dat hij ziek was. Door concentratieproblemen en vermoeidheid moest hij al vrij snel zijn werk opgeven”, vertelt ze. "Die periode heeft een wissel op het gezin getrokken. Mijn man heeft veel last van vermoeidheid en kan nog maar een meter of twee, drie lopen. Hij gaat cognitief achteruit. Als partner kun je je machteloos voelen. Door te gaan collecteren, had ik het gevoel dat ik toch iets kon bijdragen.”
De opbrengst van de collecte is enorm belangrijk voor het Nationaal MS Fonds. Met de opbrengst wordt onder andere onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS gefinancierd. "Dit onderzoek mag niet stil komen te liggen, MS staat immers ook niet stil”, aldus het fonds. Aanmelden als collectant kan via www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.