In de laatste weken van december is er geen ijsbaan in Laren.
In de laatste weken van december is er geen ijsbaan in Laren. Foto: Archieffoto: Bob Awick

Winter Village Laren gaat dit jaar niet door

LAREN Winter Village Laren op de Brink gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft maandag bekendgemaakt dat door de aangescherpte coronamaatregelen het niet mogelijk is om het ijspretevenement door te laten gaan.

"Achter de schermen zijn wij druk bezig geweest om te bekijken of er opties en mogelijkheden waren om onze jaarlijkse ijspret voor jong en oud toch eventueel in een aangepaste vorm door te kunnen laten gaan", laat de organisatie weten.
"Helaas kwamen wij keer op keer op een teleurstelling uit.”

Onzekerheid

“Gezien alle ontwikkelingen rondom COVID-19, de onzekerheid omtrent sport en horeca en de aangescherpte maatregelen in combinatie met de grootte van een evenement, hebben we als organisatie geen manier kunnen vinden waarop wij onze Winter Village Laren dit jaar vorm kunnen gaan geven binnen alle gestelde maatregelen.”
“Veiligheid en gezondheid staan altijd voorop en met het oog op deze pijlers hebben we de beslissing genomen om dit jaar de editie van Winter Village niet door te laten gaan."

"Dat betekent in de laatste weken van het jaar dus geen ijspret, geen warme chocolademelk, geen heerlijke kaasfondue en geen warme glühwein op de Larense Brink. De schaatsen blijven tot onze grote teleurstelling in het vet en de bobby’s in hun stalling tot volgend jaar.”

Volgend jaar

'Dit jaar geen ijspret, warme chocolademelk en heerlijke kaasfondue'

“Eén ding weten we zeker en daar zijn we dan echt van overtuigd en dat is dat we er volgend jaar weer zijn. En dan doen we er echt alles aan om een enorm gezellige editie van Winter Village neer te zetten."
"Maar het belangrijkste is nu dat we gezond blijven en we elkaar in 2021 weer treffen op de Brink in Laren."