De tweede coronateststraat van GGD komt in Huizen

REGIO De GGD neemt donderdag 29 oktober een tweede teststraat in gebruik. Deze teststraat komt op de parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg aan de Ericaweg in Huizen.

Bij de teststraat in Bussum, die de enige in de regio is, is het al weken erg druk en daarom is er behoefte aan meer testcapaciteit. De GGD is op zoek gegaan naar een extra locatie in de regio, die goed bereikbaar is voor inwoners uit 't Gooi.

Locaties

Er zijn een aantal locaties in Huizen bekeken zoals het parkeerterrein van surfschool Gooimeer en die van de Trappenberg. De parkeerplaats van zwembad Sijsjesberg kwam als enige geschikte locatie in aanmerking door de ruimte en de centrale ligging. De teststraat zal voor een periode van zes maanden beginnen, waarna - in onderling overleg tussen de gemeente en de GGD - per maand verlengd kan worden.

Fietsers en voetgangers

De locatie zal vijf bemonsteringsposities hebben. Drie voor automobilisten in een tent met een oppervlakte van ongeveer 120 vierkante meter en twee voor fietsers en voetgangers in aparte tenten van elk 25 vierkante meter.

Pauzeren

Daarnaast is het de bedoeling dat er voor de medewerkers van de GGD een tent geplaatst wordt om te pauzeren en dat er sanitaire voorzieningen en een opslag voor de bemonsteringsmaterialen geplaatst worden.

Testafspraak

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op de website van de GGD, www.ggdgv.nl.
Het maken van een testafspraak kan online via www.coronatest.nl of dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur door te bellen met het landelijke afsprakennummer 0800 – 12 02.