Afbeelding
Foto: Bibliotheek hlb

Boekensale in bibliotheek

LAREN De boekenverkoop in de bibliotheek in het Brinkhuis aan de Brink is vanaf dinsdag 3 tot en met maandag 23 november.

“Op deze manier maken we ruimte in onze collectie om een actueel en aantrekkelijk aanbod aan te bieden", aldus de bibliotheek. "Er is keuze uit romans, bladmuziek en jeugdboeken. Kom gezellig snuffelen en geef boeken een tweede leven. Ook niet-leden zijn welkom.” Wie interesse heeft kan voor de openingstijden kijken op www.bibliotheekhlb.nl.


PC Helpdesk BEL blijft actief

LAREN De vrijwilligers van de PC Helpdesk BEL kunnen vanwege de coronamaatregelen niet op locatie zijn en mensen daar helpen.

Mensen met een probleem of dringende vragen met hun Windows of Apple computer, tablet of smartphone kunnen zich aanmelden via www.hulp@pchelpdeskbel.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en e-mailadres. Het is van belang om in de mail ook het besturingssysteem te vermelden en een korte beschrijving van het probleem. Een vrijwilliger neemt contact op. Mogelijk kan deze telefonisch helpen of, in overleg, op afstand via de techniek het apparaat tijdelijk besturen en repareren.


Inschrijven voor Eemnesser dictee

EEMNES Bibliotheek Gooi en meer in het Huis van Eemnes organiseert donderdag 12 november het vierde Eemnesser dictee.

Het dictee wordt geschreven door Gerard Wortel, ex-dorpsdichter van Eemnes en taalknutselaar pur sang. Het thema, met enige humor en lichtvoetigheid, gaat over de gevolgen van het coronavirus. Tijdens het nakijken treedt Gerard op met gedichten en liedjes. Deelname kost 5 euro. "Je hoeft geen taalfreak te zijn om mee te doen. Iedereen is welkom”, aldus de organisatie. "Deelnemen is vooral leuk en leerzaam, winnen is mooi meegenomen." In verband met de strikte naleving van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen gelimiteerd, dus wees er snel bij. Voor informatie en inschrijving: 085-208 54 18 of eemnes@bibliotheekgooienmeer.nl.