Sportformateur Marieke Pol, rechts op de foto, heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het sportakkoord.
Sportformateur Marieke Pol, rechts op de foto, heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het sportakkoord. Foto: BEL-gemeenten

Sportakkoord van de BEL-gemeenten is ondertekend

BEL Wethouders Anne Marie Kennis (Blaricum), Wilma de Boer-Leijsma (Eemnes) en Ton Stam (Laren) hebben vorige week het sportakkoord voor de BEL-gemeenten ondertekend.

Medeondertekenaars zijn partners in de sport, zoals sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Het sportakkoord is door ongeveer dertig organisaties getekend. Het akkoord is bedoeld om zo veel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Vanwege de coronamaatregelen vond de ondertekening digitaal plaats. In het sportakkoord staan zes ambities benoemd en dat zijn inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur, jong en vaardig in bewegen en als laatste topsport die stimuleert.
Sportformateur Marieke Pol heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het sportakkoord. Daarbij heeft ze overleg gehad met partners uit de sportwereld en die bij elkaar gebracht. Nu het sportakkoord getekend is, draagt Marieke het stokje over aan een werkgroep die verder gaat met de uitwerking van de ambities.