Robin van der Weiden kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van wethouder Gerard Knoop.
Robin van der Weiden kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van wethouder Gerard Knoop. Foto's: Yvonne Verburg

Piet Niks en Robin van der Weiden zijn vrijwilligers 2020

Wethouder Gerard Knoop heeft vorige week, in een klein gezelschap, de prijzen uitgereikt aan de vrijwilligers 2020 in de gemeente Blaricum.

BLARICUM De vrijwilliger van het jaar 2020 is Piet Niks en Robin van der Weiden ontving de aanmoedigingsprijs 2020.

De 89-jarige Piet Niks is al meer dan vijfentwintig jaar betrokken bij het dorpsblad Hei & Wei. Piet verzorgt bijna iedere maand de correctie van de aangeleverde stukken en doet dit met veel plezier.

Hele prestatie

“Een hele prestatie”, schreef zijn dochter in haar voordracht. Het vrijwilligerscomité was het hiermee eens en heeft de heer Niks als prijswinnaar voor 2020 aangewezen. Hij was verrast met de trofee ‘Vrijwilliger van het jaar’ en daarnaast ontving hij een waardecheque van 500 euro.

Stad en Lande Ruiters
Robin van der Weiden is genomineerd door de Rijvereniging Stad en Lande Ruiters. Zij organiseert het oefenspringen met de paarden en om dat goed te kunnen doen, neemt zij daarvoor speciaal vrije dagen op. Robin is een jonge vrijwilliger die met veel passie en plezier haar hobby uitoefent en hierdoor van grote waarde is voor de Stad en Lande Ruiters. Voor haar inzet ontving Robin een waardecheque van 250 euro.

Prijzengeld
De prijswinnaars mogen het prijzengeld besteden aan een doel dat ten goede komt aan de Blaricumse gemeenschap. Piet en Robin hebben ook een Blaricums speldje ontvangen.

De andere genomineerde zijn ook in het zonnetje gezet

Verrast aan de deur

De genomineerden die niet in aanmerking zijn gekomen voor de vrijwilliger van het jaar of de aanmoedigingsprijs, zijn ook in het zonnetje gezet. Wethouder Knoop heeft hun aan de deur verrast met een mooie bos bloemen en een Blaricums speldje.

Piet Niks is de vrijwilliger van 2020.