Sleutel voor de eerste bewoners

EEMNES Wethouder Theo Reijn overhandigde gisteren, in aanwezigheid van burgemeester Roland van Benthem, symbolisch de sleutel aan de eerste bewoners van het nieuwste woongebied in Zuidpolder.

Wethouder Reijn verraste de eerste bewoners Matthijs en Sayenne bij hun sociale koopwoning aan het centrale plantsoen in Ruijtersweide II. "Wij vinden het erg leuk, maar vooral spannend, om de sleutel te krijgen”, vertellen Matthijs en Sayenne. "Na lang wachten is het dan eindelijk zover. We hebben een eigen huis!”

Wethouder Reijn: "We bieden deze woningen aan voor jongeren, starters of mensen in een sociale huurwoning en hebben daarom bewust de prijs van de woning zo laag mogelijk gehouden: 218.500 euro. v.o.n. Een modern en duurzaam huis voor een betaalbare prijs. Dat betekent wel dat de eerste bewoners er minimaal vijf jaar in moeten blijven wonen. Ik wens Matthijs en Sayenne en alle anderen die binnenkort hun sleutel in ontvangst nemen, veel woongeluk toe.”´

Ruijtersweide II ligt in het oostelijk deel van Zuidpolder tegen de Wakkerendijk. Het woongebied bestaat uit 39 woningen van verschillend formaat die door Van Wijnen B.V. en Heijmans Huizen B.V. zijn gebouwd. De woningen zijn gasloos, worden verwarmd met bodemwarmte en zijn voorzien van zonnepanelen en hoogwaardige isolatie, zodat bewoners lagere maandlasten hebben.