Anne Roozeboom nieuwe dorpsdichter Eemnes

EEMNES Anne Roozeboom is benoemd tot de nieuwe dorpsdichter van Eemnes. Afgelopen donderdag was de officiële overdracht van het dorpsdichterschap.

Het college besloot 1 september dit jaar al om Anne Roozeboom te benoemen als nieuwe dorpsdichter. Ze volgt Leon Lutterman op die sinds vorig jaar dorpsdichter was in Eemnes. Anne schrijft zelf liedjes en is in de regionale muziekwereld geen onbekende. Ze won in 2014 de Eemnesser talentenjacht E-Factor.

De Hobbitstee

Anne Roozeboom werkt op de Eemnesser Jenaplan-basisschool De Hobbitstee. Met een collega neemt ze de groepen 7 en 8 voor haar rekening. Op deze school vond de officiële overdracht plaats. Ook werd Leon Lutterman door wethouder Wilma de Boer-Leijsma bedankt voor zijn inzet als dorpsdichter. De wethouder overhandigde Leon een bundel met gedichten die hij als dorpsdichter heeft geschreven.

Verrassing

Oud-dorpsdichter Leon Lutterman had zelf ook nog een verrassing. Hij overhandigde Anne Roozeboom een pen met inscriptie ‘Dorpsdichter Eemnes’. Het is de bedoeling om de pen voortaan door te geven aan de volgende dorpsdichters.

Speerpunt

Een belangrijk speerpunt in de kunst- en cultuurnota van Eemnes is het breed onder de aandacht brengen van de Eemnesser identiteit en cultureel erfgoed.
Een onderdeel daarvan is het benoemen van een dorpsdichter. Het college heeft Roozeboom benoemd voor een jaar met de optie dat met nog eens twee jaar te verlengen.