Maak de mooiste foto's voor BEL by Night

LAREN Het evenement Nacht van de Nacht bij kinderboerderij Het Spookbos in Laren is al jaren een groot succes, maar kan door de coronamaatregelen niet doorgaan. Dit keer wordt het een te gekke fotowedstrijd met de naam BEL by Night.

De organisatie moest op zoek naar een alternatief voor de vele bezoekers die tijdens Nacht van de Nacht naar Het Spookbos komen. En dit is een fotowedstrijd geworden. Iedereen die het leuk vindt, kan tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober meedoen om de mooiste of spannendste plekjes in Blaricum, Eemnes en Laren vast te leggen.

Lichtvervuiling

De Nacht van de Nacht wordt sinds 2005 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Afgelopen honderd jaar werd Nederland maar liefst zo’n 125 keer lichter. Lichtvervuiling door nachtelijke verlichting met kunstlicht kost niet alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van de natuur en nachtdieren en we kunnen minder genieten van de mooie sterrenhemel. Met dit initiatief wil de Natuur- en Milieufederaties extra aandacht vragen voor het belang van duisternis.

Nachtfoto's

De fotowedstrijd BEL by Night is verdeeld in drie leeftijdscategorieën: kinderen tot twaalf jaar, van twaalf tot en met achttien jaar en achttien jaar en ouder. De nachtfoto's kunnen vanaf zaterdag verstuurd worden naar nme@spookbos.nl onder vermelding van naam en leeftijd en als je wilt een een korte beschrijving waarom je de foto gemaakt hebt. De ingezonden foto’s worden door een onafhankelijke jury beoordeeld om kans te maken op mooie prijzen. Je kunt meedoen tot zaterdag 14 november.

De mooiste foto's worden op groot formaat in het BEL-kantoor in Eemnes tentoongesteld.