BEL-gemeenten verrassen mantelzorgers

BEL Mantelzorgers in Blaricum, Eemnes en Laren worden als blijk van waardering dit jaar getrakteerd op een cadeau dat thuisbezorgd wordt.

Zoals ieder jaar is het op 10 november weer de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mensen die zorgen voor een ander in het zonnetje worden gezet. Deze mantelzorgers zetten zich belangeloos in voor hun partner, kind, vader, moeder, broertje, zus, vriend of een buur.

Door de coronamaatregelen is er dit jaar geen ontmoetingsdag. Als blijk van waardering worden de mantelzorgers in de BEL-gemeenten dit jaar getrakteerd op een cadeau dat in de week van dinsdag 10 november bij hen wordt thuisbezorgd.

Inwoners die mantelzorg verlenen, kunnen zich voor het cadeau aanmelden. Dat kan voor donderdag 5 november op de gemeentelijke websites onder het kopje 'Nieuws'.


La Gare is de nieuwe naam van appartementen

LAREN De nieuwe naam voor het nog te bouwen appartementencomplex aan de Stationsweg 1 is bekend. Het wordt La Gare.

Deze naam is bedacht door Lisette De Kock van Leeuwen. Wethouder Ton Stam deed hiervoor in mei een oproep en beloofde de winnaar een mooie fles Ribera del Duero. Deze belofte is vorige week ingelost.

Aan de Stationsweg komt een historiserend appartementengebouw. Historisch omdat het is ontworpen met een knipoog naar het oude Stationshotel dat rond 1920 werd gebouwd en waar de Gooische stoomtram of ‘moordenaar’ een halte had.

Later is het in 1940 onder de naam Hotel de Hertenkamp verder gegaan totdat het Golden River werd. Met het ontwerp en de nieuwbouw heeft de gemeenteraad afgelopen mei ingestemd.

De raad moet nog wel akkoord gaan met een afwijking van het bestemmingsplan. Dit wordt naar verwachting in december besloten.