De sloop en opbouw van het clubgebouw van SV Laren ‘99 is begonnen

LAREN Na jaren van voorbereiding en intensievere werkzaamheden is het eindelijk zover. SV Laren '99 krijgt een nieuw clubhuis.

De sloop van het clubhuis is maandag begonnen. Het huidige clubhuis dateert uit 1981 en door de houten opbouw is het aan vervanging toe. Het fundament en de kleedkamers blijven staan, maar de bovenkant wordt gesloopt en volledig herbouwd. "Dit betekent echter wel dat wij er vanaf nu rekening mee moeten houden dat we op ons terrein te maken hebben met een bouwplaats", laat het bestuur van SV Laren ‘99 weten. "Het bouwterrein is voor iedereen verboden terrein. In het belang van ieders veiligheid. Het terrein is daarom afgezet met bouwhekken. Om de tennisbanen en veld 5 bereikbaar te houden, komen daar paden. In november tot en met april volgend jaar zullen we gebruik kunnen maken van ons tijdelijke paviljoen dat op de parkeerplaats staat. De buitenschoolse opvang maakt inmiddels al gebruik van deze accommodatie. Helaas kunnen wij er zelf nog geen gebruik van maken als gevolg van de coronamaatregelen. We zullen nog nader communiceren als en wanneer we het ook daadwerkelijk als kantine en wedstrijdsecretariaat in gebruik mogen gaan nemen." SV Laren wil met het nieuwe clubhuis nog meer haar maatschappelijke functie onderstrepen in het dorp en het ook geschikt maken voor andere sportgerelateerde organisaties uit Laren.

"Vanaf komend voorjaar en nog heel veel jaren daarna kunnen we dan genieten van ons prachtige nieuwe onderkomen. Het nieuwe clubhuis wordt energiezuinig en op het dak komen zo'n 250 zonnepanelen. Voor een impressie kun je kijken op www.svlaren99.nl."