Weer afval gedumpt

LAREN Langs de toegangsweg naar Theehuis ’t Bluk aan de Zuiderheide is zaterdagavond weer afval gedumpt in het Goois Natuurreservaat.

Boswachter John Didderen was erg teleurgesteld en ook boos omdat het de zoveelste keer was dat de natuur als afvalstortplek wordt gebruikt. Het afval is hoogstwaarschijnlijk na 20.00 uur gestort. Naast de weg lag het vol stenen van een woning en houten planken.

De boswachters van het Goois Natuurreservaat zijn bijna dagelijks bezig met het opruimen van afval in de natuur, meldt het GNR. “Na ieder weekend is het weer raak en het kost enorm veel tijd om het op te ruimen. Ik ben boswachter en geen afvalopruimer. Het blijft een structureel probleem als mensen afval blijven dumpen in de natuur.”


Monique Kropman voorgedragen voor Gouden K

EEMNES Dit jaar hebben wederom meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

Jaarlijks worden tien Gouden K’s toegekend en hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten tien personen geselecteerd. Een van die personen is kunstenaar Monique Kropman uit Eemnes.

Als je in aanmerking wilt komen voor een Gouden K moet je je als inwoner individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik en de waardering voor beeldende kunst. Ook is er voor steun aan activiteiten van beeldend kunstenaars of het behoud van, de plaatsing van of de restauratie van een of meer kunstwerken.

In voorgaande jaren werden de erespelden uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek in november. De coronarestricties maken het dit jaar helaas onmogelijk. De desbetreffende portefeuillehouders zullen hun winnaars nu in die week, elk afzonderlijk en op gepaste wijze, de erespeld in de vorm van een Gouden K overhandigen en in het zonnetje zetten.