Gooise busreiziger kan weer voor in de bus instappen

BEL Connexxion heeft de bussen aangepast met onder meer het plaatsen van schermen bij de chauffeurscabine.

Busreizigers konden daardoor vanaf maandag weer voor instappen en een kaartje kopen bij de chauffeur. De voordeuren waren vanaf half maart gesloten om de buschauffeurs te beschermen tegen het coronavirus. Nu de voordeuren weer opengaan, wil de vervoerder zo veel mogelijk eenrichtingsverkeer creëren in de bus. Het verzoek is daarom om voorin in te stappen en bij de midden- of achterdeur uit te stappen.

Goede ventilatie

Er zijn nu extra schermen bij de chauffeurscabine, er is goede luchtventilatie en de bussen worden regelmatig schoongemaakt. "Door deze maatregelen in de bussen wordt de kans op blootstelling aan het coronavirus verkleind in het openbaar vervoer in vergelijking met de huidige situatie", aldus Connexxion, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren mochten in- en uitstappen. “Daarmee vormt het voor de buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur en kunnen de reizigers ook beter afstand houden omdat de in- en uitgang weer open zijn."

Niet meer gratis

Reizigers kunnen nu weer een kaartje kopen tegen het reguliere tarief bij de chauffeur. Dit betekent ook dat kinderen van vier tot en met elf jaar onder begeleiding van een volwassene niet meer gratis mogen meereizen vanaf de datum dat de voordeur geopend is. Voor deze kinderen kan een Kids Dagkaart voor 1 euro worden aangeschaft bij de chauffeur.