Gemeente Laren wil het innen van belasting overhevelen naar Huizen

LAREN De gemeenten Laren en Huizen gaan onderzoeken hoe Huizen de uitvoering van belastingtaken van Laren kan overnemen.

De colleges van Blaricum, Eemnes en Laren, de BEL gemeenten, besloten in juli vorig jaar om de belastingtaken niet langer uit te willen besteden aan de BEL Combinatie, maar deze onder te brengen bij een andere partij.

Onderzoek

Het Larense collega gaf adviesbureau ANG daarna opdracht om te onderzoeken bij welke partij dit dan wel het beste zou kunnen gebeuren.

Geen ruimte

Naast BGHU, Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht, werd ook de gemeente Huizen genoemd als partij. Nu blijkt dat uitvoeringsinstantie BGHU geen ruimte heeft voor het innen van onder andere de Larense onroerendezaakbelastingen (ozb) en kwam Huizen in beeld.

Voordelen

Peter Cali, de Larense wethouder van Financiën: “Ook de gemeente Blaricum is al bezig met het uitbesteden van de belastingtaken aan de gemeente Huizen. Dat kan voordelen opleveren.” Het college van Blaricum streeft naar een duurzame en efficiënte uitvoering van de gemeentelijke belastingtaken. Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren werken al langer samen op het gebied van sociale zaken.

Belastingtaken

Vanaf nu wordt verder bekeken wat er verder voor nodig is om de belastingtaken door Huizen uit te laten voeren per 2022.