Bij de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum worden boeken nu thuis gebracht.
Bij de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum worden boeken nu thuis gebracht. Foto: Bibliotheek HBL

Bibliotheek dicht, maar biedt wel alternatieven

HUIZEN/BLARICUM/LAREN De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is dicht voor twee weken, maar biedt wel genoeg initiatieven aan, want ontspannen met een boek, tijdschrift of luisterboek is juist in deze tijd van groot belang.

“Nu de bibliotheek gesloten is, kunt u gebruikmaken van onze bezorgservice”, aldus Jacqueline Straathof, hoofd Front Office van de bibliotheek. “Voor alle senioren en inwoners uit Huizen, Laren en Blaricum met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om via onze bezorgservice bibliotheekmaterialen thuisbezorgd te krijgen. Deze extra service is er voor leden en niet-leden. Vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale in Huizen, de BoodschappenPlusBus en Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn brengen graag de materialen thuis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@bibliotheekhlb.nl of te bellen naar bibliotheek Huizen via 035-525 74 10 of Laren 035-538 26 12. Deelnemers kunnen hun favoriete genre doorgeven en dan worden boeken uit dat genre bezorgd.”

Speciaal voor alle bibliotheekleden is er de Bibliotheek-Aan-Huis-service. "Vrijwilligers van de bibliotheek brengen alle gewenste boeken thuis. Het is mogelijk extra lang te lenen en de materialen worden regelmatig geruild. Als u, om wat voor reden dan ook aan huis gebonden bent, jong, oud, kwetsbaar of niet kwetsbaar, kunt u hiervan gebruikmaken. De Bibliotheek-Aan-Huis-service is alleen voor leden." Voor inwoners die wel naar de vestiging kunnen komen, is er ook een afhaalloket. Hoe het werkt? Simpel. "U vult het aanmeldformulier op onze website volledig in en wij maken dan een verrassingstas voor u klaar met maximaal vijf boeken. U krijgt van ons een mailbericht wanneer u de verrassingstas op kunt komen halen. Deze service is er speciaal voor leden. Wist u dat u via de bibliotheek tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken kunt lenen voor jong en oud? U kunt ze lenen via de bibliotheek of de Online Bibliotheek app."

Net als tijdens de vorige sluiting door corona brengt de bibliotheek ook weer kranten bij verzorgingshuizen in Huizen, Laren en Blaricum. Net als diverse weektijdschriften.
De klantenservice is ook nog steeds beschikbaar. "U kunt elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur bellen met 035-525 74 10."