Vergadering van IJsclub De Vaart gaat niet door

EEMNES De algemene ledenvergadering van IJsclub De Vaart gaat dit jaar niet door door de richtlijnen en maatregelen van het RIVM.

De Eemnesser ijsclub laat weten dat ze het onverantwoord vinden om met veel mensen in een ruimte bij elkaar te komen. "Hoe het straks zal gaan met eventuele openstelling van de ijsbaan is nog lastig te zeggen", aldus de club. "Alles hangt af van Koning Winter en van de regelgeving omtrent Covid-19."

Het bestuur houdt de moed erin en zal alle mogelijkheden aangrijpen om eventuele schaatspret te bewerkstelligen.


Bibliotheek van Eemnes niet de beste, maar wel in top 3

EEMNES Bibliotheek Gooi en Meer in het Huis van Eemnes is niet de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 geworden. Wel stond de bibliotheek in de top drie van de jury. Voor het eerst liep het oordeel van de vak- en publieksjury uiteen.

Vorige week werd door Nina Nannini, directeur van Stichting NBD Biblion, de award voor de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 uitgereikt. De verkiezing laat zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige en vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden. De LocHal uit Tilburg is verkozen tot de Beste Bieb van Nederland met een overweldigend aantal van ruim 5.000 op 13.086 publieksstemmen. Het Huis van Eemnes stond naast Forum Groningen in de top 3 van de vakjury. Deze vakjury roemde het Huis van Eemnes om het feit dat het zeer uitzonderlijk is dat een bibliotheek in zo'n kleine gemeente van 9.500 inwoners zo veel faciliteiten te bieden heeft en de samenwerking is aangegaan met tal van maatschappelijke organisaties, waardoor een zeer brede programmering ontstaat.
"Het grote aantal publieksstemmers bewijst eens te meer dat de openbare bibliotheek een groot draagvlak kent in de samenleving. Bijna winnen is ook geweldig voor ons als bibliotheek, omdat het berust op een gezamenlijke inspanning van alle bezoekers, samenwerkingspartners en medewerkers”, aldus de bibliotheek in Eemnes.