Tergooi schaalt zorg verder af

BLARICUM Tergooi ziet zich genoodzaakt om de reguliere zorg verder af te schalen. De reden voor het terugschroeven van de planbare zorg is dat het ziekenhuis minder mensen ter beschikking heeft. Er zijn momenteel veel zieken.

“Het is heel druk en vol. Het is nog steeds iedere dag een puzzel leggen", vertelt woordvoerder Wencke Fassbender van Tergooi over de topdrukte binnen het ziekenhuis. Daarnaast is er nog altijd sprake van een aanwas aan coronapatiënten. De coronazorg eist veel tijd op van het personeel, ook op de intensive care (IC). “We zitten nog midden in de tweede golf.” Naast de twee aangedragen redenen moet Tergooi ook bijdragen aan het totaal van IC-opvang in deze regio. Momenteel telt het ziekenhuis 25 patiënten met Covid-19. Daarvan liggen er vijf op de IC. Inmiddels is het ziekenhuis van zes naar acht ‘coronabeddden’ op die IC gegaan. Eind vorige maand meldde het ziekenhuis al dat er was afgeschaald. Vanaf nu zullen enkele afspraken worden verplaatst. Wat wel gewoon doorgaat zijn de spoed en semi-spoedeisende hulp en de oncologische en poliklinische zorg. Waar mogelijk gebeurt de zorgverlening via beeldbellen.
In ‘t Gooi blijft het aantal positieve testen in de teststraten met per dag 125 ‘stabiel hoog'. In de zorginstellingen heerst overal hetzelfde beeld, meldt de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. "Toenemende aantallen patiënten en bewoners en nog steeds veel problemen met de personele bezetting, met name door corona.”