Het comité komt nog 31.000 euro tekort voor voedselpakketten.
Het comité komt nog 31.000 euro tekort voor voedselpakketten. Foto: Albanië Comité Huizen

Het Albanië Comité hoopt op meer donaties

HUIZEN Zaterdag is het hulpgoederentransport van het Albanië Comité vertrokken. Dit keer eerder dan andere jaren, omdat onduidelijk is of sommige landsgrenzen de komende weken dicht zullen gaan in verband met corona.

Het Albanië Comité wil ervoor zorgen dat de hulpgoederen voor de feestdagen uitgedeeld kunnen worden, zodat de arme bergbevolking de winter door kan komen. Naast dozen vol kleding, pallets met kaas en stapels gevulde schoenendozen hoopt het Albanië Comité ook dit jaar weer 900 voedselpakketten uit te kunnen delen met de allernoodzakelijkste levensbehoeften. Een voedselpakket kost 40 euro. Er is dus een totaalbedrag van 36.000 euro nodig. De teller staat momenteel op 5.000 euro dat is ingezameld en dat is een tekort van 31.000 euro. Dat baart het bestuur zorgen

“Voedsel als meel, olie, suiker en rijst is broodnodig om de barre Albanese wintermaanden te kunnen overleven. We hopen dan ook dat velen de hand nog over het barmhartige hart zullen strijken en er voldoende donaties binnen gaan komen. Zeker in deze coronatijd kunnen we onze allerarmste medemensen niet in de kou laten staan. Elke bijdrage is welkom op bankrekeningnummer NL97 RABO 0329 9600 08 t.n.v. Stichting Albanië Comité onder vermelding van ‘voedselpakkettenactie 2020’.”

De schoenendoosactie liep dit jaar beter dan aanvankelijk werd verwacht. “Diverse scholen en kerken waren niet in de gelegenheid om mee te doen. Maar dankzij de Beatrixschool, het kinderwerk van de Zenderkerk uit Huizen en diverse particulieren, die positief reageerden op de oproep in het Huizer Kerkblad en op Facebook, konden losse producten en cadeautjes worden verzameld en ook complete schoenendozen en tasjes.”

Dankzij deze inzet kunnen er naast de KANS-kinderen nog 350 andere arme Albanese kinderen blij gemaakt worden met een versierde en gevulde cadeautas of -doos. "Cadeautjes krijgen is voor hen een zeldzaamheid. Daarom kijken ze ieder jaar weer uit naar dit mooie gebaar van medeleven.”