AV Zuidwal heeft ook geld ontvangen.
AV Zuidwal heeft ook geld ontvangen. Foto: Anita Campbell

Geld voor 49 verenigingen van leden Rabo ClubSupport

BLARICUM/LAREN/HUIZEN Leden van de Rabobank hebben de afgelopen weken hun stem kunnen uitbrengen op verenigingen in de regio in het kader van de Rabo ClubSupport. Deze stemmen waren geld waard.

In Blaricum kregen acht clubs geld, in Laren elf en in Huizen dertig. De bedragen variëren van enkele honderden euro's tot 2.000 euro, wat MCC en Papageno in Laren krijgen. In Blaricum is de grootste gift, 1.000 euro, voor tennisvereniging LTV de Bijvanck. In Huizen gaat atletiekvereniging Zuidwal 2.000 euro gebruiken om bestaande lampen door ledverlichting te vervangen en voor het plaatsen van zonnepanelen.
Tijdens de lockdown tussen maart en juli viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Rabobank, blijkt dat in normale tijden 77 procent van de inwoners uit de provincie Noord-Holland, die betrokken zijn bij een vereniging, ten minste één keer per week op de club is. In de lockdown was dat nog maar 29 procent en betrokken inwoners hebben aangegeven dan ze de club of vereniging hebben gemist.
Om dit unieke verenigingsleven in stand te houden, konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de bank. Vervolgens stemden Rabobank-leden welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moesten krijgen. In de hele regio kregen 136 verenigingen geld. "De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven en veel hebben het financieel zwaar”, aldus Dennis Kooren, directievoorzitter van Rabobank Gooi en Vechtstreek. "Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten en de enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek.”