Afbeelding
Foto: Enter Media

Politie heeft snel twee straatrovers aangehouden

LAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens aangehouden op Plein 1945 voor een straatroof.

De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Laren en een 21-jarige jongeman uit Hilversum. Drie minderjarige jongens fietsten zaterdagnacht rond 02.00 uur in het centrum van Laren toen ze plotseling werden overvallen. De twee daders dreigden met geweld en eisten geld. Daarna gingen ze er lopend vandoor.

Doordat de drie jongens een duidelijk signalement aan de politie konden doorgeven, wisten agenten de twee verdachten even later al in de buurt aan te houden. De verdachten zijn verhoord en weer naar huis gestuurd. Ze moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.


Komt Sinterklaas wel of niet naar Blaricum?

BLARICUM De Oranje Vereniging van Blaricum is opgelucht, want Sinterklaas is zaterdag toch aangekomen in Nederland.

Normaal gesproken is de Oranje Vereniging al druk bezig bij de muziektent en op het Malbakplein om de komst van de sint voor te bereiden. Helaas kan de sinterklaasintocht dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar dat wil niet zeggen dat de stichting de kinderen is vergeten.

Sinterklaas en zijn pieten komen wel om de Blaricumse kinderen pepernoten, chocoladeletters en cadeautjes te brengen; wanneer dit precies is, is nog niet bekend.
Maandag staat er op www.oranjeverenigingblaricum.nl of op de Facebookpagina Oranje Vereniging Blaricum een link met meer informatie die alle kinderen kunnen bekijken om erachter te komen of Sinterklaas met zijn pieten naar Blaricum komt.