Kapper Moshin in zijn pas geopende zaak.
Kapper Moshin in zijn pas geopende zaak. Foto: Doneeractie.nl

Al 47.844 euro voor familie van Moshin

LAREN Voor de familie van kapper Moshin is 47.844 euro gedoneerd. Moshin overleed maandagavond 9 november aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging.

Om de familie bij te staan is Eli Mouissie de crowdfundingsactie Go Fund Me begonnen. De zoon van Eli Mouissie zit bij Florens, de zoon van Moshin, in de klas.

"Ik was sinds de opening een zeer tevreden klant. Kapper Moshin was voor veel klanten een geliefd persoon en een vakman in hart en nieren”, schrijft hij op de inzamelingspagina www.gofundme.com/f/herdenking-kapper-moshin.

"Hij droeg een ongelooflijk verhaal met zich mee over hoe hij Irak ruim twaalf jaar geleden ontvluchtte. Met het openen van zijn barbierszaak ging een langgekoesterde droom in vervulling. Helaas was deze droom niet van lange duur en met grote verslagenheid namen wij kennis van het drama dat zich in zijn nieuwe zaak had voltrokken."

"Met deze actie willen we geld inzamelen voor zijn vrouw en kinderen, zodat zij zonder financiële zorgen kunnen rouwen om hun geliefde. Het zou fantastisch zijn als we een mooi bedrag op kunnen halen dat ook nog bijdraagt aan de opleiding van zijn kinderen in de toekomst.”
Eli Mouissie laat weten dat het ongelooflijk goed gaat met de inzamelingsactie. "Er hebben zo veel mensen hun medeleven betuigd en lieve berichten gestuurd. Het is hartverwarmend. Het verhaal wordt wijd over het internet gedeeld en de donaties komen nog altijd binnen.

"We krijgen niet alleen donaties vanuit de directe omgeving, maar ook uit de rest van het land. Het is ontroerend om te zien hoe begaan iedereen is met het gezin van Moshin. De steun is overweldigend en zal zeker helpen bij het verdragen van het verdriet."

Daarnaast is er door vrienden een actie begonnen op Doneeractiel.nl. Hier is bijna 8.936 euro binnengekomen. "Na wat een normale werkdag had moeten zijn, slaat het noodlot toe. Moshin werd onwel in zijn zaak en een voorbijganger heeft meteen de politie gebeld. De oorzaak was koolmonoxidevergiftiging. Onze geliefde Moshin is overleden op weg naar het ziekenhuis”, staat bij deze inzameling. "Moshin heeft een mooi gezin met drie jonge kinderen en een lieve vrouw. Moshin zorgde goed voor zijn familie in Nederland en Irak."