Bianca Zoeteman, directeur schoonmaakbedrijf Zoeteman, en Robert-Jan Vos creëren nieuwe kansen.
Bianca Zoeteman, directeur schoonmaakbedrijf Zoeteman, en Robert-Jan Vos creëren nieuwe kansen.

Nieuwe kansen voor mensen met een afstand tot de maatschappij

EEMNES Huis van Eemnes en Schoonmaakbedrijf Zoeteman beginnen samen aan een kweekvijver voor schoonmaakpersoneel om nieuwe kansen te creëren voor mensen met een moeilijk te overbruggen afstand tot de arbeidsmarkt, wat een van de pijlers van het Huis van Eemnes is.

Hiervoor heeft de organisatie van het Huis van Eemnes de handen ineengeslagen voor een pilot met Schoonmaakbedrijf Zoeteman. Het bedrijf heeft ruimt twintig jaar schoonmaakervaring met een vriendelijke en klantgerichte benadering.

Veilige omgeving

In de veilige omgeving van het Schoonmaakbedrijf Zoeteman kunnen werkzoekenden gedurende twee maanden kennismaken met de schoonmaakbranche. Is er wederzijdse interesse dan stroomt de kandidaat in bij het schoonmaakbedrijf en is er ruimte voor nieuwe kandidaten om gebruik te maken van de kweekvijver.

Ondersteunen

De werving en selectie van de kandidaten voor deze pilot gaat via at.groep in samenwerking met de gemeente. De at.groep ondersteunt werkgevers op het gebied van personeel en organisatie en voor werkzoekenden halen ze de winst uit henzelf. De diensten van de at.groep werken nauw samen en zijn zo ingericht dat ze elkaar versterken. De trajecten zijn maatwerk, zodat iedereen effectief en efficiënt kan werken.

Werkzoekenden kunnen kennismaken met de schoonmaakbranche

Schoonmaakbedrijf Zoeteman werkt de kandidaten in en de at.groep coacht hun waar nodig. De pilot duurt tot eind december.

Samenwerken

Robert-Jan Vos, locatiemanager Huis van Eemnes, vertelt dat Schoonmaakbedrijf Zoeteman en Huis van Eemnes al jaren naar tevredenheid samenwerken.
"Deze stap versterkt onze samenwerking, maar wat nog belangrijker is dat we samen kansen bieden aan mensen voor wie het lastig is een plekje te vinden op de arbeidsmarkt.”

Ontmoetingsplek

Het Huis van Eemnes is dé laagdrempelige ontmoetingsplek van, voor en door alle Eemnessers. Een plek in Eemnes waar iedereen welkom is voor het meedoen en actief bijdragen aan georganiseerde en spontane activiteiten. Activiteiten op het gebied van educatie, informatie, sport, cultuur, recreatie, welzijn en participatie.

LeerWerkHuis

Deze nieuwe pilot past heel goed bij het Huis van Eemnes dat ook een LeerWerkHuis is.
Het Huis van Eemnes is een sociale maatschappelijke onderneming die investeert in mensen voor wie de reguliere arbeidsmarkt (nog) een stapje te ver is.

Arbeidsmarkt

In het LeerWerkhuis nemen de medewerkers weer deel aan de maatschappij en ontwikkelen ze vaardigheden die relevant zijn voor de doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt.

Samenwerkingen

Het Huis van Eemnes is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met bedrijven om werkervaringsplekken vorm te geven.